L’educació a través de les arts com a estratègia pel desenvolupament de l’autoestima en adolescents: investigació acció, la música com a eina transformadora

Loading...
Thumbnail Image
Date
2021
Authors
Sangüesa Font, Miquel
Other authors
Morón, Mar
Impact
Export
Share
cc-by-nc-nd (c) Miquel Sangüesa Font, 2021
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Aquest document presenta la investigació-acció sobre l’autoestima d’adolescents de Programes de Formació Inicial (PFI) a través d’un projecte d’educació a través de les arts (ETA) amb l’objectiu de desenvolupar la seva autoestima. El projecte musical va ser aplicat durant el transcurs del curs 2020-2021 a Palau-solità i Plegamans, Barcelona. L’alumnat va crear els seus propis instruments amb materials reciclats, va gravar la música i la poesia per acompanyar-la parlant sobre el seu autoconcepte i reforçant la seva autoestima. A partir de la investigació d’aquest projecte es conclou que l’ETA fomenta el desenvolupament de l'autoestima i l’autoconcepte dels adolescents sense el Graduat d’Educació Secundària Obligatòria (GESO) i en risc d’exclusió social. Les conclusions d’aquesta investigació també evidencien la validesa de l'educació a través de les arts com a metodologia educativa tant per a l'adquisició de competències tant psicoemocionals com les pròpies del mòdul de PFI.
Note
Treball guanyador en la Convocatòria 2020-2021 dels Premis Càtedra d'Educació i Adolescència de la UdL. Treball de Fi de Màster 2020/2021. Tutora: Mar Morón Velasco (Universitat Autònoma de Barcelona)
Related resource
Citation
DOI
Journal or Serie