La “Càtedra d’estudis socioeconòmics i despoblament del territori rural de Lleida” es fruït de la col·laboració entre la Universitat de Lleida i la Diputació de Lleida. Es centra en analitzar la situació del territori rural de les comarques de Lleida i de la població que hi resideix, així com els factors influents en el despoblament, i el potencial repoblament i difondre’n els resultats. Pretén estudiar la situació i els reptes (polítics, socials, econòmics, culturals, educatius) del territori rural de les comarques de Lleida. És hereva de l’Observatori socioeducatiu de Lleida que va posar en marxa a l’any 2009 el grup de recerca consolidat Anàlisi Social i Educativa (Gr-ASE [http://www.grase.udl.cat/]) de la Universitat de Lleida. [Més informació].

Collections in this community

Recent Submissions

  • Les ruralitats. Els micropobles de Lleida 

    Hernández-Trejo, Mario; Andrés Cabello, Sergio; Garreta i Bochaca, Jordi; Domingo, Jordi (Domingo i Coll); Ganau Casas, Joan; Carol, Joan; Guerrero, Carles; Llop Torné, Josep Maria; Enciso Rodríguez, Joan Pere; Sala Rios, Mercè; Torres Solé, Teresa; Pelegrí Viaña, Xavier; González Rodríguez, Juan Agustín; Miranda Ruche, Xavier; Bernad Cavero, Olga; Llevot Calvet, Núria; López Teulón, María Paz; Marín Marquilles, Roger (Càtedra d’Estudis Socioeconòmics i Despoblament del Territori de Lleida; Edicions de la Universitat de Lleida, 2021)
    Aquest primer llibre de la Càtedra d’Estudis Socioeconòmics i Despoblament del Territori Rural de Lleida pretén ser una primera aproximació a les ruralitats de les comarques de Lleida mitjançant una diagnosi a nivell ...