Noves tendències versus mètodes convencionals en l’elaboració de vi

Loading...
Thumbnail Image
Date
2017
Authors
Pijuan Josa, Olga
Other authors
Marín Sillué, SòniaMarín Sillué, Sònia - ORCID ID
Universitat de Lleida. Escola Tècnica Superior d'Enginyeria Agrària
Impact
Export
Share
cc-by-nc-nd
Journal Title
Journal ISSN
Volume Title
Abstract
Durant aquesta última dècada, amb el moviment naturista que ha envaït el món alimentari, han aparegut els vins “naturals”, ecològics i biodinàmics. Aquests estan guanyant mercat, ja que el component de respecte al medi ambient que porten associat és de gran interès pels consumidors. En aquest treball es defineixen aquests vins i es recull la informació actual sobre la situació i característiques d’aquests en relació a qualitat, salubritat i impacte al medi ambient envers els vins convencionals. Es pot veure que falta molta recerca per fer, per tal de conèixer millor les diferències en el producte final, ja que per ara la majoria de diferències notòries s’han observat a nivell de vinya. És important també buscar més informació sobre la salubritat dels vins “eco” degut a la presència d’estudis que detecten una major concentració de substàncies nocives com les amines biògenes en aquests. Els vins “naturals” no s’han inclòs en les comparacions degut a la falta de regulació d’aquests, ja que actualment no són acceptats com una tipologia de vi ni hi ha empreses que els certifiquin.
Citation
DOI
Journal or Serie