Grau en Arquitectura Tècnica
Permanent URI for this collection
Treballs de fi de grau en Arquitectura Tècnica de l'Escola Politècnica Superior [Més informació]. Durant els cursos 2010-2012 la denominació oficial va ésser Grau en Enginyeria de l'Edificació. A partir del curs 2012-2013 la denominació oficial
és Grau en Arquitectura Tècnica.
Browse
Browsing Grau en Arquitectura Tècnica by Title
Now showing 1 - 20 of 57
Results Per Page
Sort Options
- ItemOpen AccessAdecuación del corral de ganado en Cretas como establecimiento de turismo rural: conservación y rehabilitación(2015-07) Bañolas Tafalla, RafaelEl siguiente Proyecto Final de Grado pretende realizar la rehabilitación de un corral de ganado situado en Cretas (Teruel) para darle uso de vivienda de turismo rural. Para llevarlo a cabo se ha seguido un estudio del corral tanto en el ámbito histórico como en la diagnosis de sus lesiones y la intervención necesaria. En la actualidad, el corral está prácticamente en ruinas debido a que es un edificio muy antiguo que ha estado deshabitado durante mucho años, además no se ha realizado ninguna intervención de rehabilitación por lo que presenta un avanzado nivel de deterioro, que con el paso del tiempo este envejecimiento esta repercutiendo en la estabilidad y estética de éste. Por tanto, este corral es un claro ejemplo del proceso de desaparición que están sufriendo los corrales aragoneses. La intención es darle prosperidad a este patrimonio arquitectónico para que pueda llegar a ser una vivienda de turismo rural con condiciones de habitabilidad. Se intentara reformar el corral con el propósito de dañar al mínimo la fisonomía rústica que presenta.
- ItemOpen AccessAnàlisi de la construcció amb earthbag i superadobe(2013-07) Llimós Montagut, RamonAmb aquest treball es pretén donar a conèixer un mètode constructiu relativament nou, però que és ecològic i que té bones perspectives de futur. El treball també pretén assolir metes a nivell general. A continuació, es detallen quines són aquestes metes i s'expliquen amb més profunditat:crear consciència ecològica, valorar la construcció tradicional, potenciar la construcció ecològica, examinar la construcció amb sacs de terra i difondre la construcció amb sacs de terra.
- ItemOpen AccessAnálisis del flujo de materiales de la Facultad de Derecho y Economía del campus de Cappont(2015-09) Colay Castro, GerardoEl objetivo final del proyecto es realizar el análisis del flujo de materiales que intervienen en la estructura de la Facultad de Derecho y Economía de la Universidad de Lleida. En primer lugar se explica en qué consiste el Análisis del Flujo de Materiales (Material Flow Analysis, MFA), su historia y los campos de aplicación. A continuación, se realiza una descripción del edificio objeto, explicando con especial atención la estructura portante, ya que será el punto clave a tratar durante el estudio. En los dos siguientes apartados se realiza un análisis del consumo de recursos y la gestión de residuos en Cataluña con el fin de conocer el estado actual de la situación. A partir de este análisis, se enumeran los principales materiales que intervienen en la estructura y se procede al estudio de su naturaleza. En el siguiente capítulo se clasifican los residuos procedentes de la estructura para su posterior gestión. En el último punto del proyecto, antes de las conclusiones, se realiza un esquema basado en el Análisis del Flujo de Materiales que muestra cada material implicado en el estudio, analizado desde su fabricación hasta su tratamiento como residuo.
- ItemOpen AccessAnálisis y comparativa del ciclo de vida de diferentes soluciones constructivas(2017-09) Alegre Cortasa, ElisabethCon el presente trabajo se pretende realizar dos casos de estudio mediante la metodología del análisis del ciclo de vida. El primero de ellos tratará sobre diferentes sistemas o soluciones constructivas, mientras que el segundo estudio se centrará en una única solución constructiva, en la que se analizará el comportamiento de la misma con distintos aislantes térmicos. La realización de ambos estudios permitirá hacer una comparativa de los mismos y determinar cuál de ellos es más eficaz, es decir, cual supone un mayor ahorro energético y un menor impacto medioambiental en el mundo de la edificación. Además de la comparativa ambiental, se realizará una comparativa económica. Esto permitirá dar un paso más allá y establecer unas conclusiones más concisas debido a la cantidad de datos conocidos sobre soluciones constructivas concretas. Con estudios de este tipo se consigue conocer mejor las propiedades de los materiales utilizados en la construcción y así poder diseñar edificios más sostenibles y con menor repercusión en el medio.
- ItemOpen AccessAplicació de sistemes passius en el desenvolupament d'un sistema modula steel frame(2016-09) Romero Monjo, XavierL'objectiu d'aquest treball, és la projecció d'un habitatge unifamiliar aïllat, mitjançant un sistema de construcció steel frame modular prefabricat, amb sistemes reals de mercat, una posada d'obra de poca duració, i assolir una arquitectura de baix consum energètic mitjançant criteris d'arquitectura passiva. Assolir el repte d'analitzar els sistemes existents, plantejar un sistema modular steel frame, resolent les diferents característiques del sistema constructiu, i aconseguir projectar una solució realista i aplicable en el mercat de la construcció. L'aprofitament de l'assolellament, el control de les pèrdues energètiques, ja sigui per ventilació inadequada , com per ponts tèrmics, han estat els pilars fonamentals a l'hora de plantejar les solucions constructives, així com el propi disseny i distribució de l'habitatge unifamiliar aïllat.
- ItemOpen AccessAplicació dels mètodes de programació lineal per a l'optimització de recursos en projectes d'enginyeria d'edificació(2013-02) Moreno Cuesta, BrunoS'apliquen els mètodes d'optimització que ofereix el mètode matemàtic de la programació lineal i es fa una valoració sobre aquesta aplicació en l'enginyeria d'edificació mitjançant exemples de problemes proposats.
- ItemOpen AccessAuditoria ambiental i rehabilitació energètica d'un immoble plurifamiliar(2017-07) Morell Tornos, MariaL’objectiu d’aquest projecte és estudiar i analitzar la situació energètica d’un immoble plurifamiliar. A partir d’aquí, es proposa diferents sistemes constructius de rehabilitació, per tal de millorar en eficiència energètica. Els conjunts de millora és dividiran en tres grups, per tal de valorar i seleccionar les més favorables tant energèticament i ser coherent a l’hora de realitzar la intervenció, com econòmicament; donat que, es dona importància en els ratis d’amortització dels sistemes constructius seleccionats en referència al preu d’inversió inicial de cada una. Finalment, es comprova l’estalvi energètic i econòmic que suposa rehabilitar l’edifici plurifamiliar segons la proposta de millora més adequada.
- ItemOpen AccessCasa unifamiliar a Vallvidrera(2014-07) Barrera Panós, IngridL'objecte d'aquest treball és dissenyar una casa unifamiliar situada a Vallvidrera, a la serra de Collserola, al Nord de Barcelona. L'objectiu principal del projecte és substituir la construcció actual per una d'habitable, accessible i més eficient energèticament. Tot i mantenir les línies constructives originals, la morfologia del nou edifici canviarà completament, desenvolupant-se en alçada, dotant a la parcel·la de més espai útil del que ara disposa. El punt de partida d'aquest nou edifici serà l'accés principal a peu de carrer i la redistribució dels espais en funció dels guanys solars.Es objecte del treball també el disseny de l'habitatge a través de solucions constructives menys convencionals. El treball però només n'aborda el disseny, sense entra en els càlculs més específics com els estructurals, s'utilitzen però seccions normalitzades que són habituals en construcció.
- ItemOpen AccessComparación de softwares de cálculo: estudio energético de una vivienda unifamiliar entre medianeras(2013-07) Arribas Ibarz, JesúsEl objetivo del proyecto es realizar una comparación de cómo diferentes softwares (Lider/Calener, VIP, CE3X y PHPP 2007) realizan el cálculo del consumo energético en construcciones de uso residencial. Para ello, se realiza el análisis de eficiencia energética de una vivienda unifamiliar entre medianeras, presentando varias propuestas de mejora (y su correspondiente concatenación), para obtener los resultados de los programas con diferentes configuraciones, tanto de envolvente, como de los sistemas utilizados, en un edificio real del que se conocen los consumos de los 10 últimos años.
- ItemOpen AccessCreació i activitat d'una empresa de rehabilitacions(2012-04-18) Domínguez Serra, EnricEl present projecte pretén ser una guia per a la creació d'una petita empresa dedicada a la rehabilitació de vivendes, per una posterior venda. És en part un document de guia i suport i per altra banda un petit pla d'empresa que amb els canvis pertinents podria servir per a presentar-ho a un tercer. Com la situació actual és exageradament negativa, el marc temporal on es troba situat aquest projecte és a partir dels propers deu o quinze anys aproximadament.
- ItemOpen AccessDiagnosi i rehabilitació d'un edifici unifamiliar entre mitgeres(2012-07) Pau i Balsells, AinaEl treball es composa de tres blocs. En el primer, s'estudia l'edifici tant des de la vessant històrica com de la constructiva. Es complementa amb un anàlisi de la tipologia constructiva, la tècnica i els materials. El segon fa referència a l'estudi de patologies on es desenvolupa un procediment pre-diagnosi, diagnosi i intervenció. Finalment, el tercer bloc desenvolupa una proposta de reforma de l'edifici, amb la finalitat de tornar-li la condició d'habitable.
- ItemOpen AccessElementos, tipologías constructivas y rehabilitaciones en la colonia Gassol de Bítem(2013-05) Costea Balagué, JordiEstudi d'un edifici colonial emblemàtic de les terres de l'Ebre. Identificació dels elements simbólics de l'edifici, tipologies constructives, patologies en l'edifici i repercussió de les intervencions que es van dur a terme en el transcurs dels anys en l'estat actual de l'edifici.
- ItemOpen AccessElements i estructures auxiliars en la construcció de l'absis de la Catedral de Santa Maria de Tortosa(2012-07) Llunart Curto, ArturEl present document es centra en un dels edificis més emblemàtics i de més valor patrimonial de la ciutat de Tortosa, la Catedral de Santa Maria, i dintre d'aquest, en la capçalera de la nau central, l'absis, tot durant la seva construcció entre els segles XIV i XV. L'objectiu principal és aconseguir un recull suficient de dades que expliquin diverses idees d'autors, arquitectes, enginyers, etc. que tractin aquests temes, i extraure al final, una idea general que ens permeti realitzar una hipòtesi sobre la metodologia constructiva aplicada, i sobre els elements auxiliars que es van utilitzar en aquell moment.
- ItemOpen AccessEstudi d'un refugi d'alta muntanya per la reducció del consum energètic(2015-07) Mateu Vidal, SergiAquest projecte aborda la problemàtica ambiental existent que hi ha a la muntanya, els refugis existents consumeixen molta energia per a establir condicions de confort per als turistes d’aquests sector i esportistes. Es tracta d’un estudi, en concret del refugi de Restanca a 2008m d’altitud, al municipi de Naut d’Aran dins la comarca de la Vall d’Aran (Lleida). La realització del projecte començarà en estudiar l’estat actual del refugi tant constructivament com energèticament. A partir d’aquest estudi, es realitzaran les millores constructives i energètiques tant passives com actives per a poder aconseguir l’objectiu desitjat, un refugi autosuficient o amb consums de manteniment molt baixos. És pretén conèixer la realitat de les instal·lacions, així com el impacte que tenen en el seu entorn. Finalment es proposarà les accions concretes pel refugi amb totes les idees assolides i recomanacions generals perquè puguin desenvolupar la seva activitat afectant el mínim possible el seu entorn.
- ItemOpen AccessEstudi de l'impacte ambiental que suposa el procés de la construcció(2012-04-17) Argilés Martínez, IgnacioValorar l'impacte ambiental que suposa el procés constructiu mitjançant un projecte concret i en funció dels resultats obtinguts fer les modificacions pertinents per millorar-los i comparar-ne els resultats.
- ItemOpen AccessEstudi de la implantació d'un parc acrobàtic forestal a una zona boscosa ja existent(2017-09) Coma Burgués, NúriaEn aquest estudi hi ha una part de recerca d'informació, tan del lloc on es vol aixecar el parc com aprendre i saber més sobre els parcs acrobàtics forestals. Un parc acrobàtic forestal és un recorregut en altura que permet desplaçar-te d'un lloc a un altre amb autonomia i seguretat. Per tant, també es tracten temes de seguretat, ja sigui durant la construcció com durant el seu ús i manteniment. En tenir elements vius com estructura, s'ha de planificar un manteniment per evitar qualsevol risc a les persones i als mateixos arbres un cop construït el parc, però també estudiar els arbres abans del disseny, ja que són un element molt condicionant. Aquest manteniment serà menor si durant el disseny i construcció és té en compte l'arbre i s'utilitzen materials i sistemes que el danyis menys. Així doncs, a partir d'aquestes idees s'ha dissenyat el circuit.
- ItemOpen AccessEstudi de la implantació de sistemes vegetats en l'envolupant del Centre d'Interpretació del Montsec(2012-05) Salas Urrea, IvanAnalitzar la repercussió que té en el comportament tèrmic d'un edifici en estudi la integració de sistemes constructius que incorporin vegetació en l'envolupant d'aquest (façana i coberta).
- ItemOpen AccessEstudi de millores per a la rehabilitació d'una casa d'Arbeca amb criteris de sostenibilitat(2016-09) Granados Perera, LaiaL’objecte del següent treball, és l’estudi de propostes per a la millora energètica d’una casa del 1965 aplicant criteris sostenibles, situada al municipi d’Arbeca (Garrigues). Per tant, aquest projecte proposarà aplicar una sèrie de mesures sostenibles per tal d’adequar la casa a la normativa vigent i millorar l’eficiència energètica de tot el seu conjunt, garantint un correcte funcionament, i un estalvi energètic, com també un estalvi d’aigua i materials respectuosos amb el medi.
- ItemOpen AccessEstudi de sistemes, morfologia constructiva i inventari de construccions amb pedra seca a La Segarra(2015-06) Camps Cos, Carles; Caelles Rubies, FrancescEl desenvolupament del treball es al municipi d’ Els Plans de Sió, però com que es tracta d’una regió molt amplia, hem limitat la feina bàsicament a la part superior del territori. La gran quantitat d’elements elaborats amb pedra seca que posseeix aquesta regió i les nostres ganes de créixer en aquest camp, ens ha permès fer una gran retrospecció del territori. Aquest factor ens ha permès poder obtenir una àmplia tipologia constructiva de les construccions del territori i per tant poder extreure unes bones pautes generals de protecció, conservació i restauració de les diferents cabanes de la zona. Aquest TFG consta de cinc pilars fonamentals sobre els quals hem establert les bases del nostre treball: Marc teòric, treball de camp, organització informació, anàlisi de les dades i conclusions. Abans de sortir al camp a la recerca de elements construïts amb pedra seca, hem fet una tasca de documentació per elaborar el marc teòric del treball. La nostra feina va comença en la investigació sobre els límits i regions d’ Els Plans de Sió, la documentació sobre la tècnica de pedra seca i buscar informació sobre les diferents construccions que ens podem trobar amb aquest sistema. Per tant, una tasca prèvia al treball de camp per saber al que estàvem exposats.
- ItemOpen AccessEstudi de tipologies i catalogació d'elements de pedra seca al municipi de Móra d'Ebre(2017-09) Campos Archilla, AndreaAquest Treball Final de Grau corresponent a la titulació d'Arquitectura Tècnica, consisteix en un estudi de les diferents tipologies d'elements constructius fets de pedra seca que podem trobar al municipi de Móra d'Ebre. Un estudi que inclou els antecedents, la historia, les característiques i el procés constructiu d'aquest material. A més a més, aquest estudi inclou la catalogació d'aquests elements constructius en un format de fitxa model on hi consta la informació general de l'element, la seva situació, emplaçament i localització en els plànols, la identificació de l'element acompanyat d'una breu descripció i finalment un recull fotogràfic.
- «
- 1 (current)
- 2
- 3
- »