Eines personals
Esteu aquí: Inici Enginyeria i Arquitectura Codificació i Transport de la Informació

50024 - Codificació i Transport de la Informació, desembre 2010

Accions del document
  • RSS Feed
  • Imprimeix-ho
  • Content View
  • Bookmarks

La Teoria de la Informació apareix en 1947 amb l'article A mathematical theory of communication de Claude E. Shannon. En ell es donen les bases teòriques que han permès els grans desenvolupaments ulteriors, tant teòrics com a pràctics, en dos aspectes essencials de les comunicacions: la rapidesa i la fiabilitat. El primer ha donat origen a tots els algorismes de compressió de fonts, sense i amb pèrdues, utilitzats àmpliament en l'actualitat i en contínua revisió i millora (Huffman, Lempel-Ziv, compressió aritmètica, JPEG, MPEG, compressió fractal, ...) L'assignatura pretén donar una breu introducció d'aquest primer aspecte de la Teoria de la Informació. Una comunicació és fiable quan el receptor té una gran probabilitat de rebre el que li ha estat enviat per l'emissor del missatge. Però qualsevol missatge passa per un canal i qualsevol canal està subjecte a soroll que pot modificar el missatge original. Per aconseguir fiabilitat s'afegeix redundància al missatge, de manera que en recepció, mitjançant algorismes de decodificació, es pugui recuperar aquest missatge. En CTI anem a estudiar com realitzar aquests processos, veient una introducció la Teoria de Codis correctors i detectors d'errors de canal. Aquesta introducció ens portarà fins a l'estudi dels codis lineals.

Codificació i Transport de la Informació

Moreno Chiral, Ramiro

Grau en Enginyeria Informàtica

Universitat de Lleida

Imatge per Blyzz Attribution No Derivative Works

Descripció de l'assignatura

La Teoria de la Informació apareix en 1947 amb l'article A mathematical theory of communication de Claude E. Shannon. En ell es donen les bases teòriques que han permès els grans desenvolupaments ulteriors, tant teòrics com a pràctics, en dos aspectes essencials de les comunicacions: la rapidesa i la fiabilitat.

El primer ha donat origen a tots els algorismes de compressió de fonts, sense i amb pèrdues, utilitzats àmpliament en l'actualitat i en contínua revisió i millora (Huffman, Lempel-Ziv, compressió aritmètica, JPEG, MPEG, compressió fractal, ...) L'assignatura pretén donar una breu introducció d'aquest primer aspecte de la Teoria de la Informació.

Una comunicació és fiable quan el receptor té una gran probabilitat de rebre el que li ha estat enviat per l'emissor del missatge. Però qualsevol missatge passa per un canal i qualsevol canal està subjecte a soroll que pot modificar el missatge original. Per aconseguir fiabilitat s'afegeix redundància al missatge, de manera que en recepció, mitjançant algorismes de decodificació, es pugui recuperar aquest missatge. En CTI anem a estudiar com realitzar aquests processos, veient una introducció la Teoria de Codis correctors i detectors d'errors de canal. Aquesta introducció ens portarà fins a l'estudi dels codis lineals.

Copyright 2010, Autors i col·laboradors. Cite/attribute Resource. Ramiro, M. C. (2010, November 24). Codificació i Transport de la Informació. Retrieved January 20, 2022, from Recursos educatius - UdL OpenCourseWare Web site: http://ocw.udl.cat/enginyeria-i-arquitectura/codificacio-i-transport-de-la-infomacio. This work is licensed under a Creative Commons License Creative Commons License
Reuse Course
Download this course