Eines personals
Esteu aquí: Inici Ciències Socials i Jurídiques Sociologia Presentació / Programa

Presentació / Programa

Accions del document
  • Imprimeix-ho
  • Content View
  • Bookmarks

Programa de Sociologia (PDF)

 

Presentació

La Sociologia és una ciència social d’estudi acadèmic imprescindible, especialment en moments convulsos com els actuals. Estudia la societat com un conjunt complex de forces en contacte i conflicte, canvi i tensió, problemàtiques i oportunitats permanents a la recerca de consensos i equilibris. L’anàlisi de les diferents estructures, els condicionaments, les influències i les transformacions a nivell global i local que afecten els grups humans i els individus és imprescindible per comprendre el món on vivim i la nostra participació com a sers socials que som. Per als estudiants que han triat com a professió l’atenció a les persones, com els treballadors socials, tenir claus teòriques i metodològiques per entendre, interpretar, analitzar la realitat els és fonamental des d’un doble punt de vista: d’una banda, com a persones que formen part, com a actors i agents, d’aquesta societat, i de l’altra, com a professionals que han d’actuar en, i amb, els problemes i les oportunitats que sorgeixen d’aquest mateix entorn, local i global.

Segons el codi deontològic de la professió, els i les treballadores socials tenen com a missió ajudar les persones, els grups i les comunitats a desenvolupar les seves capacitats de manera que els permeti resoldre els problemes individuals i col·lectius.

Copyright 2010, Autors i col·laboradors. Cite/attribute Resource. Presentació / Programa . (2013, November 29). Retrieved October 21, 2021, from Recursos educatius - UdL OpenCourseWare Web site: http://ocw.udl.cat/ciencies-socials-i-juridiques/sociologia/presentacio-programa. This work is licensed under a Creative Commons License Creative Commons License